torstai 11. helmikuuta 2016

Melbourne

Saavuimme Melbourneen viime viikon torstaina, ja totesimme, että paikallinen Airbnb asunto on aivan ihana! Ei sillä että Sydneyn asunnossa olisi mitään valittamista, mutta tämä on vain paljon mukavampi. Asumme Phoebe nimisen nuoren naisen luona, ja meillä on oma makuuhuone ja kylppäri, mutta muuten jaamme asunnon hänen kanssaan. Asunto on moderni ja hyvällä sijainnilla, ja Phoebella on aivan ihana kissa Panther. Urheilumahdollisuuksiakin löytyy: asunnon vieressä menee joki ja ihanat lenkkimaastot ja rakennuksesta löytyy kuntosali, joka on myös meidän käytössämme. Phoebe oli niin sosiaalinen ja helposti lähestyttävä, että istuimme useana iltana hänen kanssaan katsomassa tv:tä ja juttelemassa niitä näitä.Olemme nauttineet jälleen rantaelämästä, vaikka Melbournessa ei ole yhtä monipuolista rantaelämää kuin Sydneyssä, on sitä meille suomalaisille silti riittävästi. Ainakin niin riittävästi, että on jälleen odotettava, että tämän päivän puna muuttuu huomisen brunaksi. Rantaelämän lisäksi olemme tutustuneet paikallisiin nähtävyyksiin kuten kasvitieteelliseen puutarhaan, Melbourne Zoo:hon, erilaisiin puistoihin ja parlamenttitaloon. Kävimme myös katsomassa elokuvan The Revenant ulkoilmateatterissa, mikä oli hauska kokemus ja vielä halvempikin kuin elokuvat Suomessa! Paljon pariskuntia ja ystäviä puistossa vilteillä pitämässä piknikiä ja katsomassa elokuvaa. Emme ehkä kuitenkaan Leonardo DiCapriolle kyseisestä suorituksesta Oscaria antaisi.


Olemme myös saaneet kaupunkikierroksen Elisan ystävältä, paikalliselta Tomilta. Tomi kierrätti meitä muun muassa Chapel Streetilla, keskustassa, Southbankissa sekä vei meidät nauttimaan paikallisia kylmiä virvokkeita kattoterassibaariin (rooftop bar). Kävimme myös hostimme Phoeben kanssa "yömarkkinoilla" eli Victoria Night Market:ssa, jossa tarjolla oli toinen toistaan herkullisempia ympäri maapalloa tulleita ruokakojuja ja -makuja.

Kaiken kaikkiaan Australiasta jäi todella hyvä fiilis, ihmiset ovat ihania, ilmasto on kuin unelma Suomen talven jälkeen, ruoka todella maukasta ja tunnelma rento. Reilu kahden viikon mittainen lomailu ja löhöily on myös tehnyt tehtävänsä, ja mielenkiinto alkavaa lukukautta kohtaan on jo suuri. Tältä varmaan tuntui kun pienenä aloitti koulun. Pian nähdään myös kuinka pieneltä suunnilleen kahden Tampereen kokoinen Auckland tuntuu Australian miljoonakaupunkien jälkeen. Aucklandissa edessä on myös hieman kovempi arki, sillä asuntoa meillä ei sielä vielä ole. Alamme paikanpäällä siis määrätietoisesti käymään asuntovaihtoehtoja ja -näyttöjä läpi siinä toivossa, että mahdollisimman nopeasti löytyisi joku meille sopiva opiskelija-asunto.


Cheers,
Elisa & Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti