maanantai 25. tammikuuta 2016

The Beginning: eli mistä kaikki lähti

Matka lähestyy, matkalaukkuja pitäisi pakata ja jännitys kasvaa. Voidaanko lähteä jo? on kysymys joka pyörii molempien päässä vielä pari päivää. Mutta siis se, miten tähän on päästy on eri juttu. Me seikkailua odottavat nuoret kauppatieteilijät päätimme molemmat viime keväänä hakea vaihtoon Uuteen-Seelantiin. Elisalla hakemuksessa oli etuna Enklaavin puheenjohtajuus ja Riikka uskaltautui hakemaan vaikka paikkojen kovasta kilpailusta oli liikkeellä villejä huhuja. Molempia onni potkaisi, olisi pitänyt samalla harkita varmaankin lottoamista. 

Matkablogin pitäminen kuuluu yliopistollamme osaksi vaihto-ohjelmaa, ja lyhyen palaverin jälkeen päätimme, että sellainen pistetään pystyyn kuvineen päivineen. Saadaan samalla kätevästi päiviteltyä perheelle, ystäville ja sukulaisille miten ja missä mennään.

Itse vaihtohakuprosessi oli suhteellisen vaivaton verrattuna siihen, millaisen paperisodan kohtasimme kaikkien virallisten tahojen kanssa: piti hankkia vakuutuksia, viisumia, varallisuustodistuksia, opintosuoritusotteita ja vaikka mitä. Mutta ajan, useiden sähköpostien ja kärsivällisyyden kanssa saimme kaiken kuntoon ja viisumit ja lentoliput taskuun. Asunto Uudesta-Seelannista meiltä vielä puuttuu, mutta muuten kaikki on lähtöä vaille valmista.


Ennen virallisten ja vakavien vaihto-opiskelujen alkamista meillä on tiedossa myös pienimuotoinen muutaman viikon loma Australiassa. Kauan odotettu ilmaston vaihdos, täältä Suomen talvesta Australian kesään. Tavoitteena molemmilla on ylimääräisen koulustressin lievittäminen, energian kerääminen, rusketuksen saaminen sekä kenguruiden ja muiden pakollisten nähtävyyksisen bongaaminen.

Seuraavan kerran kirjoittelemmekin sitten jo pallon toiselta puolelta - toivottavasti auringosta ja kylmästä juomasta nauttien ;)


- Elisa ja Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti